Leven van het Land

Zelfvoorzienend genieten

La Sapience is het 'bedrijf' van Johan Boesveld en Eveline van der Grift. Gevestigd in Le Sap, een klein dorpje in Normandië, op ongeveer 600km van Utrecht. We genieten van het buitenleven, de natuur om ons heen en onze vrijheid. We reizen en wandelen graag, Johan is fotograaf en Eveline geeft de training 'Leef je droom'.

De overstap van een hectisch bestaan in Nederland naar het landleven hier in Le Sap is groot; we zijn nog steeds aan het ontdekken welk ritme bij ons past, wat de balans is tussen vrijheid en behoefte aan gezelschap en hoe we ons leven nu verder willen inrichten.

Beiden hebben we het gevoel onafhankelijker te willen zijn; onafhankelijk van overheidsinstanties en nutsbedrijven waar je met allerlei draadjes aan vast zit, maar ook van de supermarkt: letterlijk en figuurlijk onze eigen boontjes doppen. Dat betekent bv dat we water uit onze eigen bron willen gebruiken en regenwater voor de tuin. Ook de zonne- en windenergie ontwikkelingen volgen we met interesse, maar is helaas nu nog te duur om in onze manier van leven in te passen. Onze alternatieve energiebron bestaat voorlopig alleen uit een (aanvullende) houtkachel.

Het 'leven van het land', zelfvoorzienend zijn, spreekt ons meer en meer aan. De natuur geeft hier zo rijk en in overvloed dat het moeilijk te negeren is. En je eigen gemaakte producten geven zoveel voldoening: je hebt echt iets tastbaars gemaakt, waar je bovendien van kunt leven; dat is nog eens iets anders dan een vergadering!

Tegelijkertijd zijn we beiden levensgenieters. Echte, volledige zelfvoorziening laat weinig tijd over voor lezen, reizen en lummelen, terwijl we dat ook zo graag doen. Dus ons concept is zelfvoorzienend genieten.

Als je het leuk of interessant vindt, ben je welkom om ons landleven te delen, door middel van een week all-in of door één of meerdere workshops te volgen, bv als je het huis voor je vakantie hebt gehuurd.(C) 2005 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken